úterý 9. prosince 2014

Adventní pohlazení

V krbu praskají březová polínka. Jemně plápolají plamínky dvou svíček na adventním věnci. Sedím v křesle naproti divadelnímu představení, které mi předvádí ohniví mužíčci v krbu. Na klíně se mi spokojeně choulí černobílý kocour. Jsem tu sama. Sama se sebou, což někdy není jednoduché, ale krásné :) 

Myšlenky proudí vzduchem a spojují se s první vůní jehličí, za oknem padají první sněhové vločky.....

Advent je plný kouzel, pohádek, vůní, pocitů, emocí a občas se zdá, že se čas neúměrně zrychluje...... stresové senzory maminek blikají ve velkém.....uklidit, umýt a vyzdobit okna, nakoupit a zabalit dárky, upéct cukroví, jaký stromek, co kapr, co řekne na výzdobu tchýně.....a pak vysílením padáme a vánoční svátky prožíváme s šátkem kolem krku a mrzutým pocitem, kde je ta slibovaná pohoda.

Zkuste to letos JINAK. Nechte okna neumytá. Vyhněte se tradičním stresovým zácpám v obchoďácích a objednejte přes internet. Cukroví pečte s dětmi jen pro společnou radost z tvoření. Vyjděte do zimní přírody a nechte myšlenky volně plynnout. Místo dárků si věnujte společně prožitý čas..... Nemějte strach nárokovat si taky čas sami pro sebe :)

A věřte, že všechno je ve VAŠÍ moci. Poklidný Advent přeji.

1 komentář: